Постинг
08.03.2010 15:17 -
Пипер
Автор: zelenchuci
Категория: Хоби
Прочетен: 1999 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.04.2010 22:34
Прочетен: 1999 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 17.04.2010 22:34
Отглеждане на пипер
Пиперът е богат на витамин С (до - 400 мг %), каротин, групата на витамин В, минерални соли и ценни хранителни вещества. Произходът на пипера е от тропическите райони на Южна Америка.
Пиперът (Capsicum annuum) е сред традиционните зеленчуци в българските градини. Коренът му не е дълбок, а стеблото е изправено. Стъблото на пипера е много гъсто разклонено и достига до 50-150см височина. Цветовете му са бели,а плодовете са зелени до жълти, червени, дори кафяви и лилави.
Плодът е месеста лъжлива ягода (чушка) и бива различна в зависимост от сорта и условията на отглеждане. Пиперът е топлолюбива култура, която се нуждае от 20 градуса топлина през вегетацията. Семената покълват за 8-10 дни при температура 20-25 градуса и влажност на почвата около 70-75% от полската влагоемност.
Пиперът е богат на витамин С (до - 400 мг %), каротин, групата на витамин В, минерални соли и ценни хранителни вещества. Произходът на пипера е от тропическите райони на Южна Америка.
Пиперът (Capsicum annuum) е сред традиционните зеленчуци в българските градини. Коренът му не е дълбок, а стеблото е изправено. Стъблото на пипера е много гъсто разклонено и достига до 50-150см височина. Цветовете му са бели,а плодовете са зелени до жълти, червени, дори кафяви и лилави.
Плодът е месеста лъжлива ягода (чушка) и бива различна в зависимост от сорта и условията на отглеждане. Пиперът е топлолюбива култура, която се нуждае от 20 градуса топлина през вегетацията. Семената покълват за 8-10 дни при температура 20-25 градуса и влажност на почвата около 70-75% от полската влагоемност.
Няма коментари
Търсене